Forårsrengøring af hus og sind

Ja, jeg nåede det meste mens det, på kalenderen, stadig var forår og inden det blev sommer. I virkeligheden
har vi i mellem tiden lige rundet både vinter og efterår..

En tiltrængt oprydning – nok også mere tiltrængt end jeg gik og troede..

Vi har gang i mange projekter her i huset og ét af dem er den ombygning af over-etagen. Det tager langsomt form og det bliver SÅ fedt.
Men, undervejs betyder det en masse rod alle andre steder i huset. Dette kombineret med, at både Jes og jeg har en vis samler-mani og helst ikke smider ud, ja, så bliver der altså læsset noget lort ind i sådan et stort hus.
Når jeg siger lort, så mener jeg ting og sager “man” kunne gå hen og få brug for, minder fra alt og intet og især nu hvor vi har fået børn er vi slemme til at samle på minder (de første sko, billetter til diverse arrangementer, billeder, sten, tegninger, aviser – you name it!) samt en god stak læsestof, som jeg gemmer til når når jeg får god tid – hvem fanden er det jeg prøver at narre????????

Men, indimellem får jeg sådan en frygtelig kvælningsfornemmelse. Som om alle væggene er ved at falde ned i hovedet på mig. Jeg kan ikke holde rodet ud og det stresser mig, når det i det mindste ikke er gemt væk i kasser og skabe.
Jeg tog tyren ved hornene, jog skeletterne ud af skabene og købte en vitrine til køkkenet. Og så gik mor her i krig. Jeg brugte alt tid, hvor jeg ikke havde Buster på armen, hvilket betød det meste af nætterne i en uge, på at få ryddet op og taget vitrinen i brug.
Jeg kom igennem stort set alle køkkenskabe, samt det værste på kontoret. I alt røg ca. 7 sække ud (og flere kunne være røget, hvis jeg ikke liiige skal se, om vi kunne få brug for noget af det….) og jeg kan nu trække vejret lidt igen.

Rengøring har helt bogstaveligt betydet lidt mere luft. Også renere luft – for shit, hvor gemmer der sig mange (og store) nullermænd i skramlet. Og i min (arbejds)sjæl. Oprydningen har også været en proces, hvor jeg lægger mit gamle arbejdsliv bag mig. Og i den proces bliver der rippet op i nogle sår, som måske er dybere end først antaget. Jeg føler mig svigtet! Ganske enkelt svigtet af nogle mennesker jeg stolede på. Og det gør ondt. Nu er der (næsten) ryddet op og jeg starter på en frisk!

Jeg er meget tilfreds med resultatet. Faktisk helt vildt glad. Der er stadig lang vej, for der mangler en del opbevaringplads i vores hjem, men vi er på rette vej.
Det næste større projekt bliver at få ryddet ordentligt op i mit tøj (OMG det gør allerede ondt i min sjæl)
Jeg er glad for tøj, men jeg har så meget, at det ikke er fysisk muligt at gå i det hele og spørgsmålet er i høj grad også, om jeg nogensinde får den krop tilbage, der rent faktisk kan være i det.
Her taler jeg ikke om at give op – blot et forsøg på at være realistisk. Skulle jeg være så heldig (eller skulle jeg sige standhaftig) at jeg kommer ned i vægt, så sidder det hele sgu ret så meget anderledes end før. Jeg er blevet slap i yderlaget, og det må jeg nok acceptere. OG, jeg orker altså ikke at gå at være ked af det for evigt – jeg må få Jes overbevist om: Er der mere af mig, er der mere til ham 😉
Lægen opmuntrede mig i øvrigt med bemærkningen: Det har taget 9 måneder at komme på, så må det tage 9 måneder at komme af! Så har jeg da stadig godt og vel 5 måneder til de sidste 10 kg – for ja, der sker noget på den front – det går dog bare langsomt med den visuelle del.
Sagen er nu den, at min vægt er gået i stykker, så jeg slipper for at stå dér lige efter morgenskideren og håbe på en reduktion af mig. Nu kan jeg i stedet stå foran spejlet og trække maven ind og lade som om, at det hele bliver mindre :-\

På TO DO listen sker der lidt. Ikke så mange punkter kan streges, til gengæld er der sket nogle virkelig vigtige ting:

 • Jeg har bestået min køreprøve – og har dermed mit kørekort tilbage (nu skal jeg bare passe på det)
 • Min fremtid begynder også at tage form – alle papirer er endnu ikke underskrevet, men det er noget med noget uddannelse 🙂
 • Vitrine ind – Rod ud

Den kommende tids TO DO´s:

 • Klinker – det er op over at vi får fundet de rigtige – mon de findes????
 • Fremtid – jeg glæder mig sådan til, at det hele er på plads og jeg kan gå all in ;-)))
 • Blogge – jeg har SÅ mange idéer og skylder jo også en masse svar til Brevkassen – mist ikke tålmodigheden!!!
 • Tabe mig – på et tidspunkt, må det godt begynde at involvere noget mere motion – let røven, moster!!
 • Mødregruppe – man må ikke glemme hyggen – kaffe og sladder er ultimativ hygge!!

Pas på jer selv derude i livet, men husk at nyde det. Det skal være værd at leve det!

Kærlig hilsen😘😘😘

Andet spændende for dig?

Jeg vil elske at få dit input

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 inputs

 • SVAR

  Det er så dejligt at kunne vinge et punkt af på to-do listen 😀

  – A

  • SVAR

   Ja, det er en skøn fornemmelse
   Nu går det langsomt – der er gået sommer i den ☀️❤️