Mor til 2

Mor med babyI går rundede Buster sine 6 uger. SEKS! Det er nærmest ubegribeligt. Hvor er tiden blevet af???

I livet som mor til 2, må det siges, at man har hænderne fulde. Buster er ikke et besværligt barn, men han prioriterer at sove om natten og så kun powernappe i løbet af dagen. Skønt at få sin nattesøvn, men det betyder, at jeg helt bogstaveligt har hænderne fulde i dagtimerne.
Vi har netop forsøgt os med en vikle, for at se, om vi kunne indgå det kompromis. Nix, Buster vil ikke masses ned i det stof. I virkeligheden ikke nogen overraskelse, når man tænker på, hvordan han ikke fandt sig i at blive mast allerede mens han stadig lå i maven….  😉
Han vil gerne holdes og bæres – bevares – og allerhelst af mor. Han vil bare ikke finde sig i ikke at have sin bevægelsesfrihed. Og så vil han kunne se noget. Han er meget nysgerrig….måske heller ikke så overraskende..  😉

Så snart Buster ikke er i favnen på sin mor, ja, så er storebror. Og det prøver jeg at være meget bevidst om, at der skal være plads til. Sylvester tager storebror rollen pænt, men det kan ikke undgås, at han fra tid til anden føler sig tilsidesat. Som når han sidder på potten og råber: Jeg er fææærdiiiiiig – og mor lige ammer…  :-0

Sylvester knus-elsker sin lillebror og vil helst kysse og kramme ham hele tiden – hvilket er med til at gøre, de i forvejen korte lure, kortere. Men, når Buster er vågen og Sylvester rykker i ham/maser ham, så er det overraskende så tålmodig Buster er. Det er ren kærlighed ♥

Både Jes og jeg prøver at give Sylvester opmærksomhed og vi er enige om, ikke at holde Sylvester væk fra Buster, men blot skærme Buster fra det værste – håber det betaler sig i form af et tæt bånd drengene imellem ♥

Det bliver dejligt, når Buster er bare lidt større og lidt mere robust. Er sikker på, at de to drenge nok skal få masser af glæde ud af hinanden.
Sylvester glæder sig til, at Buster kan være med til at slås mod far. Så skal Sylvester, Buster og mor være på hold sammen og kæmpe mod far.
Vi skal nok få det sjovt!!

Ellers siden sidst:

Buster trives og er ved at være rund. Sidste mandag gennemgik han 5 ugers eftersyn hos lægen og alt var perfekt.
Mål: 59 cm
Vægt: 5100 gram

Han er kvik og glad. Smiler til mor og pludrer. Han elsker at komme i bad og har netop for alvor set lyset i at ligge i badekarret og plaske med benene.
Ungen nægter! at tage en sut. Vi har nu prøvet med runde/flade/store/små men ingen er endnu accepteret. Vi vil rigtig gerne have ham til at tage sutten. Dels fordi han har et suttebehov og det enten er det mor, han sutter på eller sine fingre. Og dels fordi vi ser det som en fordel, at også andre end mor kan trøste ham.

I forrige uge var vi på skiferie.
Reaktionerne når vi fortæller folk, at vi tog på skiferie med en 4 uger gammel baby er overvejende positive. De fleste synes vi er seje, men enkelte synes, at det er uansvarligt. Min mor syntes f.eks. at det var synd at tage Buster med op i kulden – jamen, der er jo også vinter i DK og han får selvfølgelig varmt tøj på..
Ingen har jo lyst til at blive dømt uansvarlig og vi har da slet ikke lyst til at gøre noget, som kan være skadeligt for Buster – eller andre i familien. Vi mener nu også, at vi har styr på det.
Det skal siges, at turen var super god!!

Omvendt, så har vi heller ikke behov for at være seje. Vi ville bare gerne på skiferie, isærdeleshed for Sylvesters skyld. Jeg var gravid, da vi bestilte rejsen og var indstillet på, at skulle Buster være en fyr, der ikke egnede sig til at rejse med så tidligt, så ville han og jeg blive hjemme.
Han var lidt udfordret på sejlturen derop (til Norge). Vi sejlede om formiddagen, hvor Buster har sin mest aktive periode på dagen. Der var utroligt meget støj og lys, så det blev vist til en overstimulering. Det gav en urolig aften, hvor jeg i perioder selv overvejede, om vi havde taget munden for fuld… Men, det gik over og vi havde en skøn tur. Vi rejste med ligesindede venner (børnefamilie), der havde forståelse for mine fulde hænder og det var SÅ hyggeligt i vores skønne bjælkehytte.
Buster kom med til pisterne i barnevogn og jeg fik da også en formiddag på ski og et par kælketure med Sylvester.

Sylvester nød turen men blev desværre syg den sidste dag. Han havde ellers både stået på ski, kælket og bygget snemænd.
Hjemmefra havde han forestillet sig, at han ville være en sej skiløber som dem på tv. Da det gik op for ham, at det ikke var tilfældet, foretrak han at kælke. Her kunne han lave vilde stunts og føle sig rigtig sej. Det var lidt sværere på ski, når man stod for enden af et reb som éns far holdt 🙂

Hjemturen gik langt bedre for Buster. Nu vidste vi, hvordan vi skulle skærme ham fra indtrykkene og turen var om aftenen, hvor Buster i forvejen sover det meste af tiden. Han sov derfor hele vejen hjem.
Sylvester sov også hele vejen hjem. Han var ikke på toppen og lå under bordet i restauranten og sov (vi havde hans dyne med). Jeg blev selvfølgelig søsyg og efter at have kastet op, puttede jeg mig under bordet og holdt Sylvester med selskab..

Vi kom alle hjem i god behold og havde fået et lille pusterum.
Jeg vil tage alle de nødvendige hensyn til Buster, men det er også vigtigt for mig, at vi fortsat er en familie. Og det er vi. Nu bare på 4.

 

Babyboblen eksistere stadig en smule, men jeg begynder at stikke hovedet ud. Jeg har givet mig selv lov til at være i den, fordi det føles rigtigt. Det bliver min sidste barsel og jeg har – imodsætning til min barsel med Sylvester – ikke et job, jeg delvis skal stå til rådighed for. Jeg kan bare nyde mine unger♥

 

Andet spændende for dig?

Jeg vil elske at få dit input

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *